גיל ההתבגרות הראשון / גיל ההתבגרות של הילדות
הרבה פעמים אני שומעת הורים מצטטים את המקובל לחשוב על גיל שנתיים: “גיל שנתיים הנורא, גיל שנתיים האיום”.
מתי זה יעבור?
וכך, במקום לראות את המשמעות החיובית שבהתפתחות ילדינו אנחנו מסתכלים על השעון, עסוקים בלחשוב על מר גורלנו: ובמקום ליהנות ולרוות נחת ממתינים שזה יעבור…
אז הנה אני מציעה לנו להסתכל על גיל שנתיים כגיל התפתחותי משמעותי בו ילדינו עובר מתינוק / פעוט חסר אונים לפעוט שמתחילה להיות לו תחושה של עצמאות ושליטה על העולם!!
הידד!!!! כמה חשוב.
מוזר אולי לחשוב אך גיל ההתבגרות מתחיל בילדות…לא צריך להיבהל זה לא אומר שמרגע שהוא מתחיל הוא ממשיך הכול עניין של פירוש ומחשבה.
במאמר זה אני מציעה להפסיק לחשוב שנפלה עלינו תקופה קשה כי כל מה שילדינו מבקשים: תסתכלו עלי! גדלתי בשנה ויש לי כבר מחשבות ורצונות שלי!!!!
זה שלב של התחלת התפתחות ה- “self “ה”אני” הנפרד ולכן בשלב זה נישמע הרבה :
– “זה שלי”
– “אני לבד”
– “לא”
אם נדע להסתכל מנקודת מבטו של הילד נוכל להבין: מה מסתתר מאחורי אותה דרישה לעצמאות?, זהו שלב שבו מתחילה להתפתח הזהות העצמית והילד מתחיל להשתחרר מהתלות בהוריו. הוא כבר מסוגל לומר את רצונותיו ולעמוד על שלו, לשלוט בסביבתו
ומתחילה הבנה של סיטואציה והשלכות: הילד לומד מה עובד ומה לא?, יכול לעשות מניפולציות ומסוגל לצפות לתוצאה ספציפית מראש.
הכול קורה לו בבת אחת ולכן לא תמיד תהיה לו סבלנות להערות ההורים ולא תמיד הוא מסוגל אינטלקטואלית להתחשב בצד שכנגד. הוא מביע את צרכיו ורצונו ובעבורו זאת התנסות ראשונית שהיא בגדר “פריצת דרך” משמעותית.
לנו כהורים חשוב לשים לנו למטרה לגדל את ילדינו לעצמאות ולשם כך חשוב לעודד אותם לעמוד על רצונותיהם ולזהות אותם, לזהות את צרכיהם ולהביאם לידי ביטוי נכון.
חשוב: להיות מודעים למשמעות מה כן ומה לא…
צריך שניים לטנגו- גם זה סוג מסוים של זוגיות…
אם אתם מעוניינים לשמוע וללמוד עוד על התפתחות ה”אני” והשלכתו החיובית בשנת החיים השנייה ולוותר על המחשבה “גיל שנתיים הנורא” ולעבור למחשבה:
“גיל ההתבגרות של הילדות”- פריצת דרך!.
מוזמנים ליצור איתי קשר דרך האתר שלי:il.co.orlyneiger.www://https/
תוכלו ללמוד על עוד נושאים והרצאות שאני מעבירה עם 2 כובעים משמעותיים שאני כובשת….מנחת הורים בוגרת המרכז להורות ומשפחה בסמינר הקיבוצים ופיזיותרפיסטית התפתחותית עם ותק של 36 שנים!
ואולי תעדיפו להגיע לפגישות “אימון על הורות” – יש דבר כזה.